Pages

September 02, 2012

Karma, zenu' și feng shuiu'

Hihihi - de când am auzit melodioara asta mă tot hlizesc, zic că-i momentul perfect pentru un horoscop.

Berbec
Planeta dominantă: Marte, planeta încăpățânării și încăierărilor.
Fraza favorită: Primul!

Nativul acestei zodii are puține fixuri. Unul este legat de timp: trăiește cu senzația că lucrurile nu merg suficient de repede și că nu-i ajunge timpul. Efectele? De la mania vitezei și graba cu care se repede cu capul înainte, ignorând pericolele, până la nopțile când n-are chef să se culce, spunându-și că somnul ar fi o pierdere de vreme.
Cea mai mare afacere a vieții lor este sexul, pe care-l practică numai din dragoste, chiar dacă dragostea respectivă nu durează decât o zi.
Nu bate la cap un Berbec, dacă nu vrei să te ia la bătaie. Fiind infailibil, Dumnezeu ar putea fi Berbec, ceea ce l-ar face pe Satan să fie Vărsător.

Când face urât? Berbecul e spaima chelnerilor, a mecanicilor, a croitoreselor... Ce mai!!! E spaima tuturor celor care lucrează în servicii, fiindcă e obsedat de faptul că trebuie să fie servit pe loc și impecabil.

Replici de agățat: "Sunt fierbinte! Pot să trec prin stropitoarea ta?"

Săptămâna asta: Schimbă-ți atitudinea agresivă față de ceilalți, iar dacă nu poți și nu poți, atunci alterneaz-o cu momente de tandrețe. De exemplu, dacă cineva îți taie calea, urmărește-l și sparge-i cauciucurile sau parbrizul cu hidrantul, iar imediat după aceea dă-i un pupic pe obraz și spune-i "suntem chit, scuză-mă!". Dacă respectivul răspunde cu ostilitate, nu spune nimic și pocnește-l să se învețe minte și să ierte altă dată.
Motto-ul săptămanii: Să-ți rezolvi problemele financiare e floare la ureche, singurul lucru necesar sunt banii.

Animalul potrivit: Orice, atâta timp cât are foarte multă energie!

Cum se roagă: Oh, Doamne! Te rog frumos să îmi dai răbdare, căci am mare nevoie de ea. Și o vreau ACUM!

La un pas de moarte: "Cine este șeful aici? Aș vrea să-l vad pe Dumnezeu acum, vă rog! Chiar sunt mort? Vai, n-am crezut că așa ceva mi se poate întâmpla tocmai mie! De unde pot să fac rost de un palat de cristal luminat puternic exact că ăsta?"

(n.a. zvonuri răutăcioase toate astea bre, nici pomeneală de așeeeeea ceva la zodia mea, nu știu zău cine a scris trebușoarele astea, nimica nimica nu știe)

Taur
Planeta dominantă: Venus, planeta trandăviei și a lascivității.
Fraza favorită: gândesc, deci insist.

Obsedat de stabilitate și siguranță, Taurul are impresia că este la adăpost doar dacă acumulează. De aici vine atât lăcomia lui proverbială, cât și simțul de posesiune exagerat. Majoritatea Taurilor nu gândesc decât în termeni ca bani, case, mașini, haine și bijuterii.
Sunt destul de ciudați pentru că au obiceiul de a se plânge de lucruri care nici nu s-au întâmplat. În plus, sunt invidioși pe Berbeci deoarece aceștia din urmă se află pe prima poziție în lista zodiilor. De aceea, Taurii nu se vor clasa niciodată mai sus de locul doi. Toți Taurii vor să fie Dumnezeu, din păcate Dumnezeu este Berbec.
Fiind un șofer prudent, Taurul ajunge mereu la timp... când semaforul se face roșu. E o fire care se aprinde repede, deci este foarte probabil ca numărul de telefon să înceapă cu 8989xxx

Când face urât? Taurul poate deveni periculos dacă își canalizează forța pe făgașul fanatismului.

Replici de agățat: "A trebuit să vin să vorbesc cu tine. Dulceața e slăbiciunea mea!"

Săptămâna asta: Relația ta amoroasă suferă o creștere a temperaturii. De ce? Pentru că Luna se află în apropierea zodiei tale, iar asta face ca sângele să intre în fierbere. Din acest motiv, îți recomandăm să nu-ți faci analize întrucât seringa s-ar putea topi și asistentele te-ar da în judecată. Soacra va veni într-o vizită surpriză de cateva zile, încearcă să n-o îneci în cadă.
Motto-ul săptămânii: Moartea seamănă cu somnul, doar că nu te mai ridici să faci pipi.

Animalul potrivit: O broască țestoasă - se mișcă încet, nu are nevoie de foarte multă atenție și nu își va concura stăpânul la mâncare.

Cum se roagă: Doamne, te rog frumos ajută-mă să învăț să accept schimbarea în viața mea. Dar nu acum, mai lasă-mă să mai aștept un pic.

La un pas de moarte: În timp ce părăsesc corpul, Taurii își dau seama că nu vor mai avea stomac și se întorc imediat înapoi, fără să vadă tunele, luminițe sau pe Dumnezeu, ceea ce îi va face foarte sceptici în privința vieții de după moarte pentru tot restul vieții.

Gemeni
Planeta dominantă: Mercur, planeta trăncănelii și nevricalelor.
Fraza favorită: Adevărul e că totul e minciună.

Dacă dragostea pentru informație, comunicare și miscare ar putea fi catalogată drept "fixație", atunci cam asta ar fi meteahna lor. Și încă ceva: se feresc de oamenii proști, neîndemanatici și înceți. Se supără uneori, însă le trece repede.
În dragoste, sunt deschiși tuturor posibilităților și ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei. Cu toate astea, în clipele romantice au tendința de a-și exprima pasiunea uitandu-se pe pereți. O problemă frecventă în legătură cu zonele erogene este că îi doare prea des in cot.

Când face urât? Cu ei, nimic nu e bătut în cuie. Atrăgători ca niște fluturi și la fel de greu de prins, Gemenii deranjează adesea tocmai prin lipsa reperelor fixe.

Replici de agățat: "Ai vreo carte nereturnată la bibliotecă? Pentru că ai cuvântul 'belea' scris peste tot!"

Săptămâna asta: Urmând bunul tău principiu de a începe mai multe lucruri simultan, descoperi că poți să bârfești în timp ce vorbești și pe lângă astea, vorbitul îl desfășori ținând telefonul la ureche. Ca-ntotdeauna, nu duci nici treburile astea la bun sfarșit. Motivul principal: nu se știe cum se întâmplă că nu termini niciodată de bârfit.
Motto-ul săptămânii: Să furi ideile unei singure persoane este plagiat. Să furi de la mai mulți se numește documentare.

Animalul potrivit: Un papagal vorbitor – e nevoie să zic mai mult? Păi, bineînțeles că da, dar...

Cum se roagă: Doamne (sau Doamnă?), am și eu o rugăminte. Am o mică întrebare pentru tine, dacă ai timp. Cine ești? Ce exact ești? Unde te afli? Câți sunteți acolo, ești unul singur? Că nu pot să îmi dau seama.

La un pas de moarte: Pentru Gemeni nu contează foarte mult experiența în sine ci modul în care o "înfrumusețează" în timp ce o povestesc. Din moment ce Gemenii se simt confortabil în orice lume, cu excepția lumilor care n-au telefoane, de obicei se întorc înapoi în corp destul de rapid - dar gura lor are tendința de a se întoarce la lucru înainte ca restul corpului să revină la viață.

Rac
Planeta dominantă: Luna, astrul toanelor și născocirilor.
Fraza favorită: Simt, deci exist.

Nevoia de securitate îi determină aproape toate acțiunile Racului. Motivația este de natură emoțională, îi trebuie parametrii cunoscuți, verificați și siguri. Așa ajunge să facă fixații pentru tradiții, amintiri sau obiecte vechi. Așa ia naștere obsesia pentru casă, familie și copii.
În dragoste este adeptul romantismului siropos și leșinat. Asta la început, căci mai devreme sau mai târziu va scoate la bătaie un nimicitor arsenal de tocare măruntă a nervilor: toane, nazuri, îmbufnări, bombăneli, bănuieli, accese masochiste și șantaje sentimentale.

Când face urât? Racul are toane și schimbări de dispoziție și poate fi superstițios, sensibil la fazele Lunii, etc. Dar, fiindcă este discret și abil, obsesiile lui sunt rareori supărătoare pentru cei din jur.

Replici de agățat: "Ai cumva o fisă? Vreau să o sun pe mama să îi spun că tocmai am cunoscut persoana cu care mă voi căsători."

Săptămâna asta: Este posibil ca, deși afară să fie soare și frumos, înăuntru să fie întuneric. Încetează cu obscuritățile! Tot ce ai de facut e să mănânci o lanternă mică. Sâmbătă e o zi tocmai bună să te plimbi puțin, poate pe malul unui râu, să te joci cu o pietricică, să faci un castelaș de nisip, ce să mai, să dai drumul copilului din tine. Ești favorizat de astre să treci un casting și să obții un rol excepțional într-un film, dar un exces de milostenie te va face să-l donezi unei ființe sărmane.
Motto-ul săptămânii: Important nu e să câștigi. Important e să participi fără să pierzi.

Animalul potrivit: Orice, atâta timp cât are nevoie să fie îngrijit și dădăcit.

Cum se roagă: Doamne, pentru mine ești ca un tată. Știu că n-ar trebui să depind de tine atât de mult, dar ești singurul pe care pot conta cât timp păturica mea protectoare este la curățătorie.

La un pas de moarte: Cei din zodia Racului pot trăi pană la 125 de ani și în mod normal nu ajung la un pas de moarte, dar pot ajunge extrem de aproape de a fi la un pas de viața atunci cand devin curajoși și își ipotechează casa pentru "rezerve".

Leu
Planeta dominantă: Soarele, astrul egoismului și îngâmfarii.
Fraza favorită: Sunt rege/regină.

Obsedat să placă, să fie remarcat, admirat, apreciat sau lăudat, Leul suferă de "obsesia scenei". Din acest motiv se va comporta atât de teatral, aceasta fiind explicația gesturilor largi și dramatice, sau a pozițiilor și a "pozelor" lui studiate. Are nevoie de aplauze și de complimente, vrea poziție socială, renume, diplome și decorații. Fire razbunătoare, Leul se ghidează după principiul "Răzbunarea este arma prostului, dar prost este cel care nu se răzbună." În dragoste, este la fel de înflăcărat ca un furnal și la fel de discret ca o trompetă cu amplificator.

Când face urât? Reacționează foarte prompt și violent când sunt jigniți, înșelați sau subapreciați.

Replici de agățat: "Este cald aici sau doar eu sunt de vină?"

Săptămâna asta: Firea ta impetuoasă îi face pe cei din jur să te confunde cu un leu înfometat când tu ești, de fapt, o pisicuță răsfățată. Este o perioadă propice să-ți pui perdele în bucătărie, știi că există aparate foto cu zoom, așa că nu te mira dacă pozele voastre, în ipostaze indecente, împânzesc internetul.
Motto-ul săptămânii: cel care se naște sărac și urât are mari șanse ca, atunci cand va crește, să i se amplifice ambele calități.

Animalul potrivit: O felină mare, impunătoare și feroce, atâta timp cât nu va deveni ea centrul atenției.

Cum se roagă: Salut bătrane! Pun pariu că ești foarte mândru că mă ai ca fiu!

La un pas de moarte: "Nuuuuuu, nu sunt mort. Nu sunt. Nu sunt. Nu sunt... Cine sunt oamenii ăștia in robe albe? Ce naiba cântă...? Sunt total afoni. Eu pot să cânt mai bine de atât! Unde este dirijorul corului? Am urgent nevoie de un microfon. Tine-mi toate apelurile... nu sunt pentru nimeni decât dacă mă sună cei de la Rolling Stones."

Fecioară
Planeta dominantă: Mercur, planeta trăncănelii și a isteriilor.
Fraza favorită: Permite-mi să te contrazic...

Toate fixurile Fecioarei izvorăsc din atributele semnului: puternic spirit de observație (care detectează chiar și cele mai mărunte defecte), simțul amănuntului, puternice tendințe critice, gândire analitică, dragoste pentru ordine, punctualitate și curățenie, tentația de a clasifica și cataloga.
Orice fecioară veritabilă este: 1. mereu ocupată cu o mie de nimicuri sau să-și bage nasul unde nu-i fierbe oala 2. tipicară 3. ipohondră 4. cicălitoare 5. cărpănoasă 6. maniacă 7. absolut necesară (din păcate).
În dragoste, are căldura unei frapiere și fantezia unui birocrat.

Când face urât? Cu cât imbătranește, cu atât devine mai tipicară și mai pisăloagă. I se iartă însă multe, fiindcă e inteligentă, practică, harnică și devotată.

Replici de agățat: "Trebuie să fie o vrăjitorie, căci m-ai vrăjit pe loc."

Săptămâna asta: În prima parte a săptămânii, demonstrează-i jumătății tale cât o apreciezi, apoi umilește-o ca de obicei. Se poate ca exigențele de la locul de muncă să-ți afecteze starea de spirit și să te stresezi mai mult decât de obicei. Joi, e posibil să fii victima unui jaf armat. Ai trei variante: 1. îl ataci pe delincvent, îi iei arma și îl predai poliției (neah, asta era Chuck Norris) 2. rămâi nemișcat, fără nici o expresie și îl lași pe hoț să-și facă treaba 3. strigi ajutor și o iei la fugă ca o nebună. Ultima variantă e cea mai probabilă.
Pentru fecioarele din zonele cu zăpadă, dacă te gândesti să dai ninsoarea din fața casei, ți-o ia soarele înainte și te lasă fără ultima parcelă de zăpadă. Prilej obligatoriu să refaci calculele și să vezi unde ai greșit, pentru ca data viitoare să nu mai pățești una ca asta. Dar dacă va ninge la vară? Se impune un studiu amănunțit asupra căderii zăpezii pe anotimpuri în ultimele două secole.
Motto-ul săptămanii: Dacă jumătatea ta îți prejudiciază cariera, lasă cariera și prejudiciază-ți jumătatea.

Animalul potrivit: Să vedem: Trebuie să mă trezesc la 7:30 să o hrănesc, să o plimb la 7:45, la 10:00 trebuie să mă duc să-i cumpar 3 conserve care mă vor costa 9,8 lei cu tot cu TVA...

Cum se roagă: Doamne, fă lumea un loc mai bun și te rog mult nu repeta greșeala de ultima dată, că uite ce-a ieșit.

La un pas de moarte: După un maraton de muncă de 60 de ore, Fecioara se prăbușește și părăsește corpul. Se mișcă prin acel încântător și strălucitor tunel de lumină, reflectând din când în când asupra posibilelor îmbunătățiri... dar deodată devine atât de îngrijorată gândindu-se la cum se vor descurca cei dragi fără ea încât intră cu viteza fulgerului înapoi in corp, se ridică și se pronunță calm în viață, în timp ce-și aruncă o privire la ceas.

L.E. am primit reclamații deci cică nu, Fecioarele nu-s frapiere ... eh, eu n-am de unde să știu secrete de astea dacă ziceți voi... a, și cică sunt și Ciuc Noris, claaaaaar!!!

Balanță
Planeta dominantă: Venus, planeta trandăviei și lascivității.
Fraza favorită: Câteodată da, câteodată nu.

Chiar dacă are fixațiile ei, Balanța este suficient de diplomată că să nu-i agaseze pe cei din jur cu ele, deoarece pentru ea contează enorm să fie plăcută și acceptată de ceilalți. Totuși, se întâmplă adesea să te nedumerească prin nehotărârea ei. De cele mai multe ori, dacă la o petrecere aproape toată lumea s-a simțit bine... atunci cuvântul "aproape" a trebuit inclus în propoziție numai pentru a substitui o Balanță.
Cel mai de seamă lucru din viata ei este dragostea, subiect bogat în detalii picante, prea indecente ca să poată fi relatate.

Când face urât? Maniile ei cele mai frecvente țin de nevoia de armonie: "face urât" dacă-i e tulburată pacea interioară, dacă îi strici ambianța sau dacă o agresezi cu zgomote disonante, culori țipătoare ori cu manifestări de prost-gust.

Replici de agățat: "Dacă aș fi avut un trandafir pentru fiecare dată când m-am gândit la tine, m-aș plimba prin toată grădina."

Săptămâna asta: Dacă ai un fiu, acesta va descoperi că are talent la muzică, mai ales la instrumentele de percuție. Ia-i un set de tobe, fericirea lui e mai importantă decât nenumăratele plângeri depuse de niște babe nebune. Vineri sau sâmbătă, te vei pomeni cu poliția care te va întreba dacă știi ceva despre niște zgomote supărătoare. Fă pe toanta, dacă n-au ordin de percheziție, nu pot intra.
Motto-ul săptămânii: Fericiți cei care nu așteaptă nimic, căci aceștia nu vor fi dezamăgiți niciodată.

Animalul potrivit: Bună întrebare. Pe de-o parte câinele e activ, afectuos și un bun prieten. Pe de alta, pisica e independentă și nu necesită atât de mult timp și atenție. Nu știu... Voi ce-ați alege? Sunteți siguri?

Cum se roagă: Doamne, știu că ar trebui să iau deciziile de una singură. Dar, pe de altă parte, tu ce crezi că ar trebui să fac? Aștept un sfat din partea ta, un semn, orice.

La un pas de moarte: Plutind în afara corpului, apoi înăuntru, apoi afară, apoi înăuntru, apoi în sfârșit afară... Balanța vede un tunel și o ființă de lumină vibrând la celălalt capăt. "Wow, ăla e Iisus? Stai un pic, poate e Kwan Yin. Hainele lui seamănă cu ceva ce ea ar purta". Nehotărâtă dacă să treacă prin tunel (vorba aia, ce e o moarte fără cineva cu care să o împărtășești?), Balanța ajunge înapoi în corp din obișnuință, bântuită de un impuls misterios de a porni un serviciu de întâlniri pentru sufletele descărnate.

Scorpion
Planeta dominantă: Pluto, planeta obsesiilor și paranoiei.
Fraza favorită: Te doresc.

Veșnic nemulțumit, suferă de obsesia perfecțiunii. Este extrem de exigent, atât cu sine, cât și cu ceilalți. Investește totul, dar vrea totul în schimb. Are însă un dispozitiv intern pentru detectarea fisurilor, și reacționează intens la ele. Mereu în gardă, se amorsează instantaneu (chiar înainte de a apărea motivele reale, pe care parcă le presimte), și rămâne amorsat.
Îi consideră prieteni doar pe cei de care se poate folosi, iar prietenii n-au încredere în el, fiindcă știu că n-are mamă, tată sau scrupule, și atacă subversiv, sub centură. În dragoste, este un obsedat sexual frustrat, gelos și posesiv, care-și scoate din minți perechea cu bănuielile și cu gusturile lui anormale.

Când face urât? Dacă i-ai greșit, nu te amăgi crezând că va uita. Nu uită niciodată și ți-o plăteste când ți-e lumea mai dragă.

Replici de agățat: "La mine sau la tine?"

Săptămâna asta: Viața ta sentimentală se confruntă cu amestecul între dragoste și bani. Dragostea reprezintă cam cât pătrunjelul într-o ciorbă. Apropo, ți-ai propus să gătești ceva, dar s-ar putea să fie de rău augur, în anii bisecți multe treburi ies pe dos. Mai ai timp să faci și mâncare, n-or fi intrat anii în sac...
Motto-ul săptămânii: Dacă vrei o mână de ajutor, o vei găsi în continuarea brațului tău.

Animalul potrivit: O pisică. Secretoasă, misterioasă și imprevizibilă. Ce să nu-ți placă?

Cum se roagă: Doamne, ajută-mă să îmi iert dușmanii, măcar pe cei vechi de 10-15 ani, chiar dacă nenorociții nu merită.

La un pas de moarte: De vreme ce majoritatea Scorpionilor au nouă vieți, au tendința să facă brainstorming pentru a găsi modalități diferite prin care să ajungă la un pas de moarte. O dată aproape morți, mulți nici măcar nu pot ajunge la capătul tunelului fără a întâlni vreo ființă cu care să facă sex astral. Întrebați cine ar prefera să-i întâmpine pe partea cealaltă, 75% numesc un vampir favorit, iar Medusa este următoarea pe listă.

Săgetător
Planeta dominantă: Jupiter, planeta exceselor și a glumelor proaste.
Fraza favorită: Îți spun sincer...

Deși considerat foarte flexibil, Săgetătorul are totuși unele sensibilități care pot duce la supărări și complicații. Mai întâi, e snob și oportunist, nu pierde nici o ocazie să amintească de relațiile lui cu lumea bună și stă cu ochii roată la evenimentele mondene de pe urma cărora ar putea profita.
Când se îndrăgostește, iubește cu foc, din toată inima. Problema e că, având o inimă foarte mare, alesul sau aleasa se poate trezi într-un ventricul teribil de aglomerat.

Când face urât? Dacă-i spui că e snob, se supără, pretinzând că e doar modern și sociabil.

Replici de agățat: "Bună, scriu un eseu despre cele mai plăcute lucruri in viața. Pot să îți iau un interviu?"

Săptămâna asta: Fată, un tip mai frumos ca Făt-Frumos îți pune la dispoziție umărul să plângi pe el, e clar ca lumina zilei că-ți vrea binele. Îl va obține. Toată săptămâna, vei simți repulsie față de carne și te va încerca tentația vegetarianismului. Ai chef să-ți schimbi viata, iar broccoli și sparanghelul vor deveni două elemente primordiale ale unui nou stil. Nu te ține mult însă, weekendul te va găsi lângă fripturi.
Motto-ul săptămânii: Tot ce zboară se mănâncă, dar cu înghițituri mici.

Animalul potrivit: Un cal, bineînțeles! Să sperăm că va fi destul de puternic să țină pasul cu Săgetătorul.

Cum se roagă: Doamne Dumnezeule, ți-am mai spus o dată, ți-am spus de un milion de ori, ajută-mă să nu mai exagerez atâta!!!!

La un pas de moarte: Plutește din corp râzând în tot acest timp. După ce reușește într-un fel să spargă tunelul de lumină, refuză în mod absolut să se întoarcă în corp, pentru că a încercat timp de atâția ani să iasă (prin accidente provocate de neîndemanare). Pentru că Săgetătorii sunt extrem de curioși dacă aceste religii organizate pe Pamant au vreo validitate, această experiență în afara corpului le aduce multe învățăminte, până în momentul în care cei de sus se plictisesc de ei și îi păcălesc să se întoarcă pe Pamânt pentru perioadă determinată.

Capricorn
Planeta dominantă: Saturn, planeta parvenirii și anchilozării.
Fraza favorită: Ce te-ai face fără mine?

Obsesia lui primordială este aceea de a deține controlul. De asta e mereu în gardă și se străduiește continuu, încărcându-se cu atâtea responsabilități. Toate acțiunile lui au un scop. Convins că are mereu dreptate, se consideră dator să dea sfaturi și îndrumări.
Marea lor dilemă este: "Ce se întâmplă găurii când șvaițerul s-a terminat?" Încăpățânarea lui este monumentală - mai mare ca a Berbecului și a Taurului, care sunt, totuși, niște vietăți relativ normale. Fiind din cale-afară de pisălog, își găsește greu o pereche care să-l suporte. Singurul care îl tolerează este alt Capricorn.

Când face urât? Dacă îl jignești sau îi strici planurile nu uită și nu iartă. Nu are simțul umorului și nu e maleabil.

Replici de agățat: "Întotdeauna ai fost atât de drăguț(ă) sau a trebuit să muncești pentru asta?"

Săptămâna asta: Dacă vrei să faci un copil, bucură-te: săptămâna asta ai toate șansele să rămâi însărcinată, mai ales dacă faci sex. Rezistă tentației de a face un copil prin puterea duhului sfânt: nu ești Maria și nici nu există vreun Iosif care să creadă o așa poveste.
Motto-ul săptămânii: Important nu e să știi, ci să ai numărul de telefon al unuia care știe.

Animalul potrivit: Trebuie să cheltui bani cu el?

Cum se roagă: Doamne, voiam să mă rog, dar am realizat că trebuie să îmi dau seama singur care este soluția pentru problemele mele și o să mă descurc eu cumva. Mersi oricum.

La un pas de moarte: S-ar putea să-i ia ceva mai mult timp Capricornului să realizeze ca este mort datorită faptului că sunt camere speciale aranjate să arate exact ca birourile de manageri. Un gentleman bătrân, la patru ace, îi înmânează Capricornului un manual de instrucțiuni cu titlul: "Cum să profiți pe piața astrală" și o evaluare a reușitelor și greșelilor pe care Capricornul le-a avut de-a lungul vieții, urmate de o revenire în corp. Capricornii tind să se întoarcă repede în corp pentru că nu sunt capabili să tolereze pentru mult timp existența non-fizică.

Vărsător
Planeta dominantă: Uranus, planeta convulsiilor și ciudățeniilor.
Fraza favorită: Aseară, când nu erai lângă mine, îmi lipseai. Acum îmi prisosești.

Prin definiție, nativul din Vărsător este un revoluționar clasic, dar cu ciudate tendințe tiranice, iar uneori un liberal capabil de uimitoare idei fixe. Alteori poate fi un nonșalant cu surprinzătoare accese paranoice, un singuratic cu nevoi sociale foarte bine marcate.
Vărsătorii sunt cele mai ciudate ființe de pe Terra, ceea ce explică frecvența mărită cu care sunt răpiți de marțieni. Nu se știe totuși dacă aceștia îi selectează doar pentru a le studia anomaliile sau fiindcă îi consideră o specie înrudită. Oricum, este ceva în neregulă cu ei, deoarece au idei stranii, reacții imprevizibile și fac totul pe dos față de restul omenirii. Prietenii îi suportă maximum două ore, iar rudele lor migrează în alte cartiere.
Cât despre dragoste, Vărsătorilor nu le este prea clar ce înseamnă!

Când face urât? Independent și încăpățânat, se enervează instantaneu când e contrazis sau nu e lăsat să facă ce vrea. Din fericire, îi trece repede. Iar oamenii îl iubesc, fiindcă e prietenos, săritor, optimist și îi contaminează cu entuziasmul lui uneori atât de copilăros.

Replici de agățat: "Ești fierbinte! Tu trebuie să fii cauza încălzirii globale."

Săptămâna asta: Ce mult ți-a plăcut viata precedentă, în care ai fost haiduc! Sau nevastă de haiduc. Și-n zilele de azi ai mai încercat tu acte de acest gen, dar cu mai puțină tragere de inimă. Unii dintre cei pe care i-ai ajutat ți-au transmis mulțumiri, dar, ca niciodată, reacția asta nu te mai încântă. De mulțumiri îți este i-podul plin.
Motto-ul săptămânii: dacă înveți, înseamnă că ți-ai ales prost colegul de bancă.

Animalul potrivit: Un hamster. Dar mai întâi va trebui să îi facem o cușcă detaliată cu tuburi să intre pe aici și să iasă pe partea asta și cu senzori de mișcare – Nu se fabrică așa ceva? Nu-i nimic, sunt sigur că ceea ce voi construi eu va ieși mult mai bine.

Cum se roagă: Doamne Dumnezeule, știu că îmi place schimbarea, dar haosul ăsta e ridicol!

La un pas de moarte: Vărsătorul ajunge la porțile Raiului, vede că nu există nici un fel de consens acolo și optează pentru Iad, unde măcar există o anarhie atrăgătoare iar regulile sunt făcute să fie încălcate. În mod ironic, experiențele părăsirii corpului pentru Vărsători tind să fie extrem de tradiționale: Dumnezeu, Sfantul Petre, corul de îngerași (un alt motiv pentru a se răscula și a opta pentru Iad). O dată ajuns în Iad îl sperie pe Satan cu o campanie puternică de reforme progresive și este repede exmatriculat înapoi în corp.

Pești
Planeta dominantă: Neptun, planeta confuziei și a dependențelor.
Fraza favorită: Nu știi ce-am pățit?

Se pare că Peștii funcționează numai pe bază de emoții, percepții, impresii și intuiții. Majoritatea sunt atinși de sidromul relativității (Einstein a fost Pește!). Ei știu că realitatea nu e niciodată una singură, ci că are foarte multe fațete. Pentru unii alunecoși, pentru altii fascinanți, Peștii sunt plini de toane și de mici manii inofensive. Marea lor dilemă o constituie imposibilitatea de a șterge toate petele de pe gresie. În final, declară enervați ca petele simetrice pe care le freacă sunt pe partea cealaltă.
Peștii se îndrăgostesc total și iremediabil de cine nu trebuie, când nu trebuie sau... de câte persoane nu trebuie!

Când face urât? Având o viziune global-intuitivă a lucrurilor, se enervează sau se închid în sine când li se cer explicații și argumente logice.

Replici de agățat: "Ești la fel de frumos(oasă) în interior cât ești și în exterior?"

Săptămâna asta: Din cauza acestei zodii e bisect anul curent, s-au gândit unele peștoaice că sunt ele mai cu moț dacă-și serbează nașterea o dată la patru ani. Toate bune și frumoase, dacă anii bisecti n-ar atrage o seamă de interdicții. Spre exemplu, lumea nu trebuie să mănânce ciuperci culese anul respectiv, au mari sanse să devină toate otrăvitoare. Drept supliciu, tu vei degusta ciupercile din conserve cu dată de îmbuteliere incertă ori de câte ori vreo altă zodie ți-o va cere. Vineri e posibil să te cerți cu perechea ta, dar după 10 minute veți uita de la ce a pornit totul. Veți continua totuși, din inerție.
Motto-ul săptămanii: Principala cauză a divorțului rămâne căsătoria.

Animalul potrivit: Pește. Când proprietarul va uita de el săptămâni în șir, e ușor de înlocuit. Asta dacă Peștii își amintesc să-l înlocuiască.

Cum se roagă: Dumnezeule Ceresc, în timp ce mă pregătesc să consum acest ultim pahar de whisky pentru a-mi îneca durerea și tristețea, fie ca starea mea de ebrietate să fie pentru gloria și onoarea ta.

La un pas de moarte: Dintr-un oarecare motiv, prietenii nostri Peștii abia remarcă experiențele de părăsire a corpului. În schimb, în timpul unei zile obișnuite la birou, mulți Pești raportează că au văzut ființe cu expresii suferinde pe față și care le spun răbdătoare să se întoarcă înapoi în corpul lor.


5 comments:

 1. Deci, "la mine sau la tine?"

  ReplyDelete
 2. Fata, la Berbeci, Gemeni si Fecioara confirm aproape tot! Mai putin chestiile neadevarate pe care nu le confirm! :)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. =)))) daaaaa, da... am tinut cont de recomandarile voastre =)))

   Delete
 3. Imi place Motto-ul săptămanii al Fecioarei. Nimic mai adevarat. Abia astept sa-mi prejudicieze unu' cariera! Abia astept! :)))))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihihi...vezi, de aia sunteti voi zodia mea preferata :D

   Delete