Pages

February 07, 2013

La Mulţi Ani bre


Uăi, am dat peste fraza asta: "Când o femeie este nefericită din cauza relaţiei ei sentimentale, nu se poate concentra asupra muncii. Când un bărbat este nefericit la muncă, nu se poate concentra asupra relaţiei sentimentale." și brusc m-a pocnit revelaţia că am întâlnit probabil tare mulţi bărbaţi nemulţumiţi de munca lor. Sfat gratis: schimbaţi-vă jobul fraţilor, nu-mi mâncaţi mie ficaţii, totuși.
Da da, știm, suntem tare diferite noi fetiţele de voi băieţeii. Unii s-au străduit s-o și demonstreze. Într-un studiu efectuat asupra bărbaţilor și femeilor li s-a cerut subiecţilor să descrie ce fel de om ar fi vrut să fie într-o situaţie ideală. Bărbaţii au ales majoritatea capabil, competitiv, sigur pe sine, dominator, îndrăzneţ și cu spirit practic. Femeile au ales iubitoare, generoasă, înţelegătoare, atrăgătoare, prietenoasă. Femeile au pus preţ pe ideea de a fi de folos altora și de a întâlni persoane interesante, în vreme ce bărbaţii au fost preocupaţi de prestigiu, putere și proprietăţi materiale. Deci nu-i un secret pentru nimeni că bărbaţii preţuiesc obiectele, iar femeile relaţiile interumane.
Cică atunci când sunt tensionaţi, bărbaţii beau alcool și explorează ţinuturi noi, iar femeile mănâncă ciocolată și merg la cumpărături (sper că pe banii exploratorilor). Bărbaţii se minunează de câte detalii descoperă doamnele când intră într-o cameră plină de oameni, iar femeilor nu le vine a crede că bărbaţii observă atât de puţine lucruri.
Bărbaţii sunt uluiţi în schimb că doamna nu observă când se aprinde beculeţul roșu de pe bord, iar femeile sunt uimite că bărbaţii se descurcă întotdeauna să parcheze mașina într-un spaţiu îngust, în schimb nu găsesc niciodată punctul G (din fericire unii îl mai și găsesc, mi-a zis mie o prietenă ).
Pe de altă parte majoritatea femeilor pot să simuleze lejer un orgasm, dar bărbaţii, când vor să mintă o femeie, preferă s-o facă la telefon, în scris sau cel mai bine cu lumina stinsă și cu o pătură în cap, altfel sunt ușor de desconspirat.
Bărbaţii cred ca ei sunt sexul cel mai raţional. Femeile știu ca ele sunt de fapt. În 1997 la secţia de neurologie a Spitalului Municipal din Copenhaga s-a demonstrat că bărbatul are patru miliarde de celule în plus în creier faţă de femeie, căci creierul femeii este ceva mai mic, dar că femeile sunt cu 3% mai inteligente (eu zic că n-are rost să le zicem băieţilor, nu le folosește la nimic ). În 1999, la Centrul Medical al Universităţii din Pennsylvania s-a descoperit că femeile au mai multă materie cenușie decât bărbaţii, și în consecinţă comunică mult mai bine.
"Este clar că femeile sunt mai deștepte decât bărbaţii. Gândiţi-vă - cel mai bun prieten al lor sunt diamantele, iar cel mai bun prieten al bărbaţilor este câinele" (just a joke, oricum n-am zis eu, ci Joan Rivers).
Ok, bun, am priceput, suntem diferiţi, asta-i clar - și în general băieţii nu se pricep să vorbească. Atunci când o adolescentă este întrebată despre petrecerea de aseară, ea face o prezentare precisă a tot ceea ce s-a întâmplat și cum erau îmbrăcate persoanele, iar băiatul adolescent abia de îngaimă "păi... a fost... bine". Frazele bărbatului sunt scurte și bine structurate. Dar dacă se încearcă o conversaţie pe mai multe planuri, el e pierdut. Așa că e important ca femeia să înţeleagă că lui trebuie să i se spună un singur lucru odată, la care să se poată gândi. Și atentie, ei nu pot vorbi și asculta în același timp. Și nici nu pricep aluziile, trebuie spus totul pe șleau.
Pentru un eveniment bărbatul va cumpăra o felicitare, dar ceea ce-l blochează este că trebuie s-o și scrie, așa că preferă să aleagă una cu textele deja scrise, are mai puţin de completat.
Ei bine, eu nu-s băieţel (sper că v-aţi dat seama) așa că n-am ales o felicitare completată, m-am gândit să urez LA MULȚI ANI în felul meu mai mult sau mai puţin original.
Deși unii consideră că "la mulţi ani" e o tâmpenie (drăguţul de Cougar e, ca de obicei, o perlă de sociabilitate, dar e băieţel, îl iertăm) eu m-am gandit să-ţi urez aici multă sănătate dragă prietenule (vedeţi, am expus totul într-o singură idee clară și structurată). Și cam atât, că oricum tu ești tot timpul fericit.
Ah, și multumesc c-ai făcut parte din viaţa mea atâţia ani de zile, fără tine cu siguranţă n-aș fi fost omul care sunt acum, așa că n-aș schimba nici o secundă din trecut, nici de m-ar tortura sute de prăjituri cu zmeură plimbate în toată splendoarea lor pe la nasul meu fin.
Mno gata, La Mulţi Ani!7 comments:

 1. Noroc cu clipul de final, că altfel n-aş fi înţeles aluzia. La mulţi ani, domnule Prinţ Broscoi! :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. =))) da' nu era nici o aluzie, am zis si eu unui prieten La Multi Ani, pfff... atata despicati voi ficioarele firul in patru =)))))

   Delete
  2. Stai că n-am terminat: am voie să dau share pe FB, sau e prea personală postarea asta?
   (să dau share dimineaţă, la oră de maximă audienţă, ştiu, ştiu) :P

   Delete
  3. Nu, asta e particulara :))) n-am scris-o pentru voi :)))

   Delete
  4. Plus ca nu vreau sa-mi sara in cap DanOne sau Fratele A. in legatura cu studiile aleaaaa =))))

   Delete
 2. N-am citit nimic, nu ştiu nimic, doar trollam şi eu pe aici... :))))

  ReplyDelete
 3. Rozico mai comenteaza cineva pe aici, salut doctore. :))

  ReplyDelete