Pages

December 01, 2013

Nici hoţii nu mai sunt ce-au fost...


Eiiii, să mai ziceţi că oamenii nu sunt tot mai buni şi mai civilizaţi, ia auziţi aici întâmplare:

Se pare că un hoţ s-a apucat de scris 11 pagini cu numerele de telefon stocate pe un iPhone ce-l furase şi apoi le-a trimis proprietarului de drept. Hoţul îl buzunărise pe domnul Z. atunci când împărţiseră un taxi într-o seară. Într-un sms către hoţ, domnul Z. l-a îndemnat politicos să-i înapoieze telefonul spunând: "O să te găsesc, stai liniştit. Trimite-mi înapoi telefonul la adresa de mai jos, dacă ai o brumă de bun simţ. "
Domnul Z., care lucrează în industria băuturilor, era mai îngrijorat de datele sale, pentru că nu le avea salvate în altă parte, decât de telefon în sine. El a mai trimis un mesaj gentil hoţului în care îi sugera să se uite la lista sa de contacte: "Uită-te la contactele din agenda telefonului şi vei vedea cu cine ai de-a face..."
Câteva zile mai târziu a primit un mic colet cu cartela SIM şi 11 pagini pe care erau toate numerele înregistrate în telefonul său, scrise cu grijă de mână. Se pare că domnul Z. a fost plăcut surprins de gest: "A fost nevoie de foarte mult timp pentru a scrie unul cate unul cele 1.000 de contacte, nume şi şirurile de cifre. Îmi imaginez că mâna i s-a umflat de la atâta scris".

Desigur, nu s-a întâmplat în Romania, ci în China. Şi desigur domnul Z. se ocupa doar cu suculeţe şi iaurturi de băut, iar omul ăla s-a executat aşa urgent mustrat de conştiinţă, şi nicidecum gândindu-se la siguranţa mâinilor sale pe termen lung, deci să apreciem evoluţia fiinţei umane, vă rog .

În fine, La Mulţi Ani România!


3 comments:

  1. "Imaginația mea a mai trecut o barieră" ...

    ReplyDelete
  2. Păi şi dacă poporul chinez este "popor frate şi prieten" atunci înseamnă că şi noi românii am fi făcut la fel !!! :) Sau probabil că NU !!! :D

    ReplyDelete